شكيبا محبيتبار روز سهشنبه در نشست رسانهاي دومين رويداد جايزه ملي جواني جمعيت با بيان اينكه رويداد جايزه ملي جواني جمعيت شنبه هفته آينده - ۲۹ ارديبهشت - برگزار مي شود، افزود: رويداد جواني جمعيت موضوعي مردمي است و بايد مردم حفظ گنجينه خانواده، جواني جمعيت و فرزندآوري را يك تكليف بدانند.
وي اظهار داشت: رويداد جايزه ملي جمعيت همزمان با هفته جمعيت با هفت سر فصل در هفت روز برگزار خواهد شد كه موضوع خانواده و جواني جمعيت محور اصلي تمامي سرفصل ها و عناوين است.
دبير ستاد ملي جمعيت بيان دستاوردهاي اجرايي دوست سيزدهم را يكي از اهداف برگزاري رويداد هفته ملي جمعيت دانست و افزود: اين خواست مردم بود كه در ارتباط با ستاد، خواستار بيان و گزارش دستاوردهاي دولت سيزدهم شدند.
محبيتبار ادامه داد: يكي از مهم ترين دستاوردهاي دولت سيزدهم اهداي بالغ بر ۸۰ هزار قطعه زمين به خانواده داراي سه فرزند بيشتر است كه آخرين آن در سفر استاني رييس جمهور به استان قم تحقق يافت.
به گفته او، بيمه مادران روستايي براي مادران داراي سه فرزند و بيشتر از ديگر دستاوردهاي دولت سيزدهم است كه هفته گذشته اجرايي شد.
دبير ستاد ملي جمعيت اجراي ماده ۵ قانون تخفيفات ساخت مسكن براي خانواده داراي سه فرزند و بيشتر را مورد اشاره قرار داد و افزود: تخفيفات ۵۰ درصدي در ساخت مسكن و انشعابات از مشوق هاي اين ماده قانوني است كه توسط وزارت نيرو عملياتي شد.
محبي تبار ادامه داد: توسعه و تجهيزات خوابگاه دانشجويان بازي انفجار متاهل از ديگر مواردي بود كه در قانون جواني جمعيت بيان شده و در اين راستا تا به امروز هزار و ۱۰۲ خوابگاه ساخته و تحويل شده است.
دبير ستاد ملي جمعيت با اشاره به ايجاد فضاي مسموم درباره اجراي قانون جواني جمعيت از سوي برخي افراد اظهار داشت: متاسفانه قشري در كشور در حال ترويج تفكري مسموم در زمينه مشوق هاي در نظر گرفته شده براي فرزندآوري و ازدواج است كه ما هيچگاه وارد اين بازي ها براي تخريب شأن خانواده نميشويم.
محبي تبار تاكيد كرد: عناويني چون «پولپاشي و پول به زباله ريختن» تنها براي مسموم كردن فكر مردم به خصوص نسل جوان است، در حالي كه تمامي مشوق ها هديه دولت و تكليف حاكميت براي حمايت از كيان خانواده است.
وي مساله مشوقهاي فرزندآوري را موضوعي عادي در تمامي كشورهاي به خصوص كشورهاي توسعه يافته دانست و افزود: اين افكار مسموم توسط قشر خاصي هدايت ميشود.
۱۶ هزار گروه مقابله با سقط جنين فعال هستند
دبير ستاد ملي جمعيت يكي از موضوعات مورد پيگيري ستاد را مردمي سازي و فرهنگ سازي در حوزه جلوگيري از سقط جنين عنوان كرد و افزود: خوشبختانه اكنون ۱۶ هزار گروه در سراسر كشور در اين حوزه فعال هستند.
محبي تبار جلوگيري از سقط جنين را نيازمند آگاهي سازي و فرهنگ سازي و آسيب شناسي سبك زندگي دانست و تاكيد كرد: امروز مساله جلوگيري از سقط جنين به اندازه تشويق فرزندآوري و ازدواج مهم و محوري است.
به گفته او، سقط جنين چالشي است كه بيش از هر چيزي نيازمند آگاهي سازي و كار فرهنگي دارد.
فعاليت ۱۴۵ مركز همسان گزيني در كشور
دبير ستاد ملي جمعيت با بيان اينكه توزيع مراكز تخصصي و فوق تخصصي درمان ناباروري در كشور به شكل خوبي انجام شده است، از فعاليت ۱۴۵ مركز همسان گزيني در كل كشور خبر داد.
محبي تبار ادامه داد: تسهيلات دانشجويي جامعه پزشكي، توسط وزارت بهداشت به صورت كامل درحال اجراست و مادران مي توانند از مرخصي و سنوات برخوردار شوند.
وي در ادامه به فعاليت ۵۰ هزار بهورز و مراقب سلامت اشاره كرد كه ۱۲۰ ميليارد تومان كارانه پلكاني به ازاي تولد فرزند اول به بعد به آنها پرداخت شده است.
وي به اين نكته اشاره كرد كه پارسال اجازه استخدام هزار و ۵۷۶ ماما در سراسر كشور داده شد كه مي توانند در ترويج فرزندآوري در بين زوجهاي جوان و بخصوص زايمان طبيعي موثر باشند،
محبي تبار درباره وام تسهيلات وديعه مسكن نيز اظهار داشت: سال گذشته اين نوع تسهيلات به ۲ هزار و ۸۷۲ نفر پرداخت شد.
دبير ستاد ملي جمعيت ازدواج و فرزندآوري را اولويت اين ستاد در سال جاري ذكر كرد و افزود: ما در زمينه تولد فرزند سوم و چهارم تسهيلات بسيار خوبي را ارائه كرديم و همين باعث شد كه مواليد دوم و سوم رشد پيدا كند.
نرخ باروري در كشور ثابت مانده است
محمدجواد محمودي دبير علمي رويداد ملي جواني جمعيت نيز در اين نشست خبري نرخ طبيعي رشد جمعيت كشور را ۷ دهم درصد عنوان كرد و افزود: اين آمار زنان ۱۵ تا ۴۹ سال را در بر مي گيرد و نشان مي دهد كه اكنون نرخ باروري در كشور ثابت مانده است.
وي نرخ باروري را ۱/۶ عنوان كرد و افزود: در سال گذشته يك ميليون و ۵۷ هزار نوزاد در كشور متولد شدند كه نسبت به سال ۱۴۰۱ كاهش ۱۲ هزار نفري داشته است.
نرخ باروري كل يا نرخ فرزندآوري، ميانگين تعداد فرزنداني است كه به ازاي هر زن ۱۵ تا ۴۹ سال متولد شدهاست .
رئيس موسسه تحقيقات جمعيت تاكيد كرد: در صورت عدم رشد نرخ جايگزيني در سالهاي آينده بايد انتظار كاهش نرخ باروري و فرزندآوري باشيم.
روند كاهشي در تولد فرزند اول و دوم
محمودي البته از افزايش فرزند سوم و چهارم در سه سال اخير اشاره كرد و افزود: اين آمار نشان ميدهد كه مشوقهاي قانوني براي فرزند سوم و چهار توانسته اثرگذار باشد.
دبير علمي جايزه ملي جواني جمعيت مهم ترين دغدغه را تولد فرزند اول و دوم دانست و گفت: در اين حوزه شاهد روند كاهشي هستيم.
وي ارزيابي موفقيت قانون جواني جمعيت را نيازمند وقت زمان بيش از سه سال از اجراي آن دانست و گفت: اكنون ما در ۱۵ استان با افزايش نرخ باروري مواجه هستيم.
محمودي به كاهش نرخ باروري در ۱۳ استان اشاره كرد و گفت: از لحاظ ميداني مشوقهاي قانوني توانسته اثرگذار باشد اما بايد دامنه مشوقها گسترده تر و گروه فرزند نخست و دوم را نيز شامل شود.
دبير اجرايي رويداد ملي جواني جمعيت نيز در اين نشست با بيان اينكه سكوي ظرفيت مردمي در اين رويداد بيش از هر رويداد ديگري ديده شده است گفت: همراهي مناسبي از رسانههاي كشور انجام شد و توانستيم موضوع جواني جمعيت را به يك پويش ملي تبديل كنيم.
جلال غفاري اضافه كرد: بالغ بر چهار هزار اثر به دبيرخانه جايزه ملي جواني جمعيت ارسال شد و شناسايي فعالي از صاحبان اثر انجام شد و ۲۰۰ شناسايي فعال اتفاق افتاد.
به گفته وي، اهداي جوايز دومين رويداد جواني جمعيت با حضور شخص رئيس جمهور تقديم برگزيدگان خواهد شد و برنامه مفصلي براي اين رويداد و برگزاري جشني بزرگ تدارك ديده شد تا آغازي براي ايجاد رويداد جديدي در حوزه جمعيتي براي سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ باشيم.
برچسب:
،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج:
0
بازدید: